Gode tips til brukernavn

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Alle har brukernavn

Hvis du skal benytte deg av tjenester på nettet, kreves det nesten alltid at du skal ha et brukernavn, men hvordan velger man et godt brukernavn?

Velg noe som minner om navnet ditt

Det er mye lettere å lære og huske hvis navnet/aliaset ditt begynner med de samme bokstavene som navnet ditt. Hvis fornavnet ditt ikke er ledig, så kan en løsning være å fjerne eller legge til en ekstra bokstav til fornavnet ditt. Hvis du gjør det, så tilføy det tidligst som den fjerde bokstaven. Det vil sikre at begynnelsen er det samme, noe som gjør at det er enklere å huske for andre og deg selv. Kristtian eller krisstian er bedre enn kkristian eller krristian.

La det være kort men mer enn fem tegn

Et kort brukernavn er rett og slett bedre enn et langt. Tjenester som Twitter gir deg kun 140 tegn til rådighet. Da vil det være dumt å kaste bort 10–15 av dem på et langt brukernavn. Derfor er det et godt tips for brukernavn, å holde det så kort som mulig. Noen tjenester krever et brukernavn på minimum 6 tegn. Så hvis du kan få til et meningsfullt brukernavn på 6–8 tegn, så er det bra.

Unngå obskure tegn

Hvis du har et navn med æ, ø eller å, så bestem deg for hvordan du vil skrive det uten å bruke de norske vokalene. En alminnelig praksis er å stave æ som ae, ø som oe og å som aa. Det er mange steder hvor du ikke kan bruke de norske vokalene i brukernavnene, så det er helt klart en god idé å prøve å unngå dem så godt som mulig. Det samme gjelder obskure tegn som kanskje er kjent fra et bestemt språk eller som er vanskelige å finne på tastaturet. Det er ingen grunn til å gjøre det vanskeligere enn nødvendig for å få i gang en samtale med deg på Twitter eller Instagram.

Unngå avslørende informasjon

Noen ganger fungerer formlene med fornavn og ekstra bokstav ikke. Eller kanskje du ønsker å signalisere noe litt mer sigende eller kult. Det er helt greit, men unngå å gå i fella med å avsløre alderen din, de eksisterende titlene, seksuelle preferanser eller annet du kanskje gjerne selv vil ha lov til å bestemme hvem som skal få vite ved en senere anledning. Nils86, perpostmann og tom_elsker_baller er alle eksempler på dårlige brukernavn.

Sjekk brukernavnet ditt

Når du tenker du har funnet et bra og kult brukernavn, så prøv å google det for å se om det er unikt, eller om det har en fullstendig uønsket betydning. Det er mange eksempler på at et brukernavn som virker helt uskyldig på ett språk kan ha en pinlig eller ekstremt morsom betydning på et annet. Det kan også lønne seg å prøve Google Translate. Når du har funnet et unikt brukernavn, så vær konsekvent og bruk det så ofte som mulig. Det gjør det lettere å finne deg hvis det er noen som bare ikke kan få nok av deg, og som har lyst til å følge deg på Twitter, Instagram, Tumblr, Pinterest, Facebook osv. Det gjør det selvfølgelig lettere å «stalke» deg, men hvis du bekymrer deg for det, så skal du kanskje ikke være så mye på nettet i første omgang.

Populære sider