Gi komplementer til kvinner – og andre

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Komplimenter kommer i mange former

Hvis du snakker med en vakker kvinne, så skal du ikke la sjansen gå fra deg for å gi henne et skikkelig kompliment. Hvis du synes vennen din er morsom, så fortell ham eller henne det. Komplimenter er gaver som kan gis igjen og igjen, men vi skal også huske på å ta i mot dem – for du kan nemlig ta dem med deg. Komplimenter er verbale kjærtegn. De kan både være høflige kyss på kinnet og en øm klem. Komplimenter finnes i mange former – fra de overfladiske som «fin jakke» til de dypere «jeg har aldri møtt et menneske med en så vakker sjel som din før».

Kompliment som flørt og smiger

Selvfølgelig blir noen komplimenter gitt for å få en fordel – med andre som smiger, og atter andre ganger, gir man et kompliment til en jente for å få et kompliment tilbake. Det virker jo også. Vi vil gjerne beholde den gode stemningen – og alt tyder på at medarbeidere som blir rost, jobber mer og bedre. Vi må heller ikke glemme flørten. Her er komplimentene en essensiell del av kommunikasjonen når partene skal vise sin interesse. Som oftest er det mannens rolle å komme med gode komplimenter og pene ord til kvinnen. Det ville vel ikke være riktige å si at det ikke lå noe bak et kompliment i en slik situasjon. La oss likevel anta at komplimentene er oppriktige, og ikke gitt for å få komplimenter tilbake. Hvordan tar man så imot de? Er du en av dem som tar komplimentene til deg og blir glad for at folk ser deg som du er? Eller er du et beskjedent menneske hvor komplimenter preller av og heller ironiserer over dem?

En verbal ørefik

Det siste er faktisk verken høflig eller spesielt sunt overfor deg selv. Du avviser faktisk et annet menneskes vennlighet, og sier nærmest at de snille ord som ble sagt er ren løgn. Det er som en ørefik tilbake. Jeg setter ikke pris på det du sier, og stoler heller ikke på hensiktene dine. Det kan faktisk oppfattes som sårende, og det motiverer i hvert fall ikke til flere komplimenter. Når det gjelder sunnheten, så skaper du en negativ overbevisning i deg selv hver gang du avviser et kompliment: «Jeg er ikke pen», «ikke sterk» og «ikke god til å danse». Hvis man ser objektivt på det, så er det kanskje slik at du ikke ligner Scarlett Johansson med full makeup når du står opp om morgenen, og kanskje du ikke danser like bra som Michael Jackson, men i denne vedkommendes øyne er du vakker, og han synes du danser bra – det er noe man bør takke for.

Komplimenter er viktige

Når man roser omgivelsene sine, så får man ofte noe igjen. Det gamle ordtaket om «smil til verden, og verden smiler til deg» er en klisjé, men klisjéer er ofte sanne, og det er også tilfellet her. Hvis man har vært kjærester eller gift en stund, så glemmer man ofte å gi hverandre komplimenter. Vi tar hverandre som en selvfølge, og søte ord til hverandre er ikke lenger en naturlig del av hverdagen, og det er synd. Noen ganger blir man nødt til å minne seg selv om hvorfor man ble kjæreste med henne eller ham. Og det var jo ett eller annet som gjorde at du ble tiltrukket av kjæresten i begynnelsen. Fortell kjæresten hvis du rett og slett ikke kan motstå rompa eller brystene i den nye kjolen. Gode komplimenter til kvinner akkompagneres gjerne av øyekontakt, så se henne dypt inn i øynene og ros henne neste gang hun har sendt deg til himmels i senga. Det har hun fortjent.

Gi komplimenter til alle

Det er selvfølgelig ikke bare å gi fine komplimenter til jenter man er interessert i, eller kun kjæresten sin. Alle venner, bekjente og familiemedlemmer fortjener snille ord – men det er jo mange andre som fortjener det også, som for eksempel bussjåføren, kassadama, frisøren, servitøren, en fremmed og kollegaene – ikke minst deg selv. Du ser da egentlig utrolig bra ut i dag! Den hjemmelagede pastaretten din var da en kjempesuksess på venninnemiddagen. Når du roser deg selv, får du overskudd til også å klappe andre på skulderen. Det får hele karmahjulet til å rulle!

Populære sider