Hva er kjærlighet?

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Finnes evig kjærlighet?

Her ser vi litt nærmere på kjærligheten, og hva det er som får den til å bære eller briste. Har du i det hele tatt muligheten til å finne ekte kjærlighet? Ja, det har du! Men du skal huske på at den evige kjærligheten krever innsats.

Former for kjærlighet

Det er vanskelig å komme med en desidert definisjon på hva kjærlighet er. Derfor fokuserer vi heller på de forskjellige typene kjærlighet. Vi må være klar over at man ofte snakker om tre forskjellige typer kjærlighet. Lidenskapelig kjærlighet er det samme som forelskelse. Forelskelsen er en sterk biologisk prosess som oftest varer i omtrent et år. I denne fasen er det bestemte deler av hjernen som jobber. Vil du ha et forhold som varer lengre enn dette, skal du ikke jakte forelskelsen, siden den forsvinner etter et års tid. Tilknytningskjærlighet avløser den lidenskapelige kjærligheten. Når forelskelsens beruselse har lagt seg, har dere knyttet dere til hverandre. Dere opplever tryggheten ved å være to, og ved å ha hverandre. Her spiller oppbakking en stor rolle. Vennskapelig kjærlighet er den siste av de tre formene. Det er den type kjærlighet som du kanskje føler for nære venner. Er det farlig hvis parforholdet ditt preges av denne kjærlighetsgraden? Ikke nødvendigvis. Dere må likevel passe på og pleie forholdet deres for at det skal holde i lengden. Et parforhold er fantastisk, men det er samtidig hard jobbing. Men arbeidsbyrden oppveies av kjærligheten, og den er verdt alt sammen.

Empati og samvittighet nøkkelord for ekte kjærlighet

Mennesket velger ofte partnere ut fra det overfladiske i starten. Som oftest dreier tiltrekningen seg for menn om kvinnens utseende, mens kvinnen legger mer vekt på sjarme og selvtillit. Det gjør tiltrekningskraften sterkere. Hvis et forhold skal vare, så er det likevel alfa og omega at holdninger og verdier passer sammen. Jo mer empati og samvittighet det finnes hos begge partene, desto bedre.

Slik dyrkes kjærligheten

Hvis du er så heldig å ha funnet en hvor den lidenskapelige kjærligheten, altså forelskelsen, virkelig føles kraftig, vil det ofte føles helt naturlig at det skal være dere to for alltid. Tilknytningskjærligheten bygger mest på erfaring, og er for det meste et kulturelt fenomen. Det hele grunner i tanken om at de fleste av oss har det best når vi er tro mot hverandre. For at et parforhold skal kunne fungere, er det viktig at dere snakker sammen. Det er slik ekte kjærlighet kan oppstå. Når dere snakker sammen, må dere få snakket ordentlig ut på en tillitsfull måte. Det er aldri OK å ydmyke eller snakke ned til partneren din.

Et parforhold inneholder kompromisser

Hvis dere har et problem, så jobb med det og finn et standpunkt eller en holdning dere begge kan stå for. Et parforhold er også et spørsmål om å kunne inngå kompromisser. Det er helt greit å være sta. Men det er viktig at staheten ikke blir et hinder og spenner ben for dere. Å lage noe sammen kan være en viktig faktor i forhold til deres tilknytning til hverandre. Her kan felles interesser være fantastiske, siden dere gjør noe dere begge syns er morsomt og spennende. Det gir dere også noe å snakke om i dagligdagen.

Ekte kjærlighet

I følge forskningen, er definisjonen på ekte kjærlighet å føle og vise omsorg for hverandre. Så simpelt kan det faktisk sies. Veien til ekte kjærlighet er likevel en vei dere må gå sammen – og den veien er aldri den samme som andres. Hvis dere vakler litt, så husk disse 5 rådene. De kan redde parforholdet deres, og gjøre det enda sterkere.

  • Gjør flere ting sammen
  • Vær mer kjærlige overfor hverandre
  • Vær mer åpenhjertige
  • Hjelp hverandre mer i hverdagen
  • Fortell hverandre at man håper forholdet holder

En av grunnene til at folk går fra hverandre, er at man ikke snakker pent til hverandre. Når slikt gjentas dag etter dag, så blir man til slutt lei. Etter en stund føler man kanskje at man har vokst fra hverandre, eller at man føler kulde og hat fra partneren sin. Dog, hvis dere allerede følger disse rådene, uten at det var noen som behøvde å fortelle dere om dem, så er det et tegn på ekte kjærlighet.

Populære sider